THE BEST SIDE OF TOPRAKSıZ TARıM

The best Side of Topraksız tarım

The best Side of Topraksız tarım

Blog Article

Güçlü bir sermayeye check here ihtiyaç duyulur. Özellikle ilk aşamada maliyetli bir kurulum yapılması gerekebilir. Doğada ücretsiz olarak sunulan birçOkay malzeme için bütçe ayrılmalıdır.

Herhangi bir toprağa ihtiyaç duyulmadan bitkilerin organik veya inorganik besin çözeltileri ile yetiştirilmesine topraksız tarım denir.

Topraksız tarım modelleri, dünyanın dört bir yanında uygulanıyor ve her geçen gün daha fazla kişi tarafından deneniyor. Ekinlerin besin ihtiyacının topraktan değil de su veya hava aracılığıyla karşılanmasına dayanan bu sistem, yenilikçi çiftçilerimizin de ilgisini çekiyor.

Aeroponik sistemi, bitkilerin köklerine su ve besin maddeleri püskürtülerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Bu yazıda, aeroponik sisteminin uygulanması ve avantajları hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Verimli bir üretim süreci için bilgi birikimi gereklidir. Günümüzde pek çok kaynağa kolayca ulaşılmaktadır.

Duran veya dolaşan su, patojenlerin su kaynağına girmesi durumunda bitki hastalıklarının yayılmasını kolaylaştırdığından, suyun düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerekir.

Bitkinin ihtiyaç duyduğu elementlerle hazırlanan solüsyonlar üretimde kullanılır, ihtiyaç fazlası da haznelerde birikir. Topraklı üretimdeki gibi ihtiyaç fazlası toprakta kaybolup gitmez. Böylece gübre kullanımı daha verimli hale gelir.

Topraksız tarım yeni teknolojileri kullanmanın getirdiği heyecanın yanında dezavantajlarının olduğunu da görmek gerekiyor. Bunlar kısaca;

Buraya kadar okuduysanız, en azından büyüyen bitkilerle ilgileniyorsunuz. Tekniğiniz veya neyi geliştirmek istediğiniz önemli değil, ilk adım daha yeni başlıyor.

Topraksız tarım maliyetleri düşünüldüğünde kurulacak seranın iskeletinden naylonuna, topraksız tarım fidesi ücretinden gübreye, sistemin tekniğinden sera genişliğine kadar birçok farklı faktör devreye giriyor.

En yaygın kullanılan ortam kokopittir. Bu yararlı maddeler, besleyici solüsyona eklenir, solüsyon da su pompası gardenımıyla köklere ulaşır. Hidroponik sistem, çoğunlukla kapalı ortamlarda kullanılır.

Bitkilerinizi iç mekanda yetiştiriyorsanız, bazı özel aydınlatmalara yatırım yapmak gerekebilir.

- Topraksız tarım, hava koşullarından bağımsız olduğu için mevsimsel değişkenlere daha az duyarlı oluyor, bu da yıl boyunca sürekli üretimi destekliyor.

Topraksız tarım üretim şekli, en basit tanımıyla toprak olmadan bitkiye gerekli besin kaynağı sağlanarak üretim yapılmasıdır.

Report this page